• In Flanders Fields Museum
 • Belle Godshuismuseum
 • Stedelijk Museum

Boek je overnachting

In Flanders Fields Museum

100 jaar geleden was de streek rond Ieper het decor van een van de meest verwoestende conflicten uit de geschiedenis. Nu ook de laatste getuigen gestorven zijn, is het In Flanders Fields Museum meer dan ooit de poort naar de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen.

Het In Flanders Fields Museum confronteert de bezoeker met de gevolgen van den Grooten Oorlog. Het confronteert oud en jong met leven en dood in de Ieperse frontstreek.

De tentoonstelling met pakkende videoprojecties, unieke geluidsfragmenten en de meest moderne multimediatoepassingen dompelt je onder in het leven aan het front. Elke bezoeker krijgt ook een poppy-armband waarmee hij vier persoonlijke verhalen van ‘de kleine man' uit de Grooten Oorlog kan ontdekken. Door in te loggen kun je in contact komen met je evenmens in de oorlog een eeuw geleden.

Tijdelijke tentoonstellingen 2017

 • De Geschreven Oorlog - tem 26/03/2017

Hoe is de Eerste Wereldoorlog tot ons gekomen in teksten ? En waarom moeten we dat noodzakelijk weten ? In een tentoonstelling die oogt als de knusse leeshoek van de betere boekhandel of openbare bibliotheek, nodigt het In Flanders Fields Museum uit om daar achter te komen.
De Geschreven Oorlog voert honderden unieke getuigenissen van vier jaar oorlog aan het front in Vlaanderen op, wijst op de blijvende relaties tussen de teksten van toen en het hedendaagse landschap van de frontstreek, en waarschuwt, met de woorden van de generatie van de Eerste Wereldoorlog, voor elk nieuw dreigend oorlogsgevaar. Nooit eerder werden meer teksten van toen omwille van hun actuele en universele waarde samengebracht.
De tentoonstelling wordt vergezeld van een gelijknamige anthologie waarin 366 teksten geschreven tussen 1914 en 1940, en vertaald uit vijf talen, werden samengebracht. 

 • 1917 Totale Oorlog 03/06/2017 - 31/12/2017
 • De Mijnenslag en Derde Slag bij Ieper 03/06/2017 - 31/12/2017 

Deze tentoonstelling geeft enerzijds een algemene introductie op de tentoonstellingenreeks #1917 Totale Oorlog in Vlaanderen, die op zeven plaatsen in de Westhoek loopt. Anderzijds gaat het IFFM zelf in op de verbeelding van deze verbeeldingtartende oorlog. Dit werd nooit duidelijker dan in de foto's van de #Australische fotograaf #Frank Hurley en van zijn collega #Hubert Wilkins.

De zomer van 1917 werd volledig beheerst door het grootste Britse offensief dat bij Ieper plaatsvond. Van 7 juni tot 12 juni woedde de Mijnenslag over de hoogtes van Hill 60, Sint-Elooi, Wijtschate en Mesen. Van 31 juli tot 10 november volgde de Derde Slag bij Ieper tot Passendale.

 

Adresgegevens
 • Prijs individuelen volwassenen € 9
  Kinderen jonger dan 7 jaar: gratis
  Van 8 t.e.m. 19 jaar: € 4
  19 t.e.m. 25 jaar: € 5
 • Openingsuren 1 april - 15 november
  elke dag van 10u - 18u
  LAATSTE TICKETVERKOOP om 17u

  16 november - 31 maart
  GESLOTEN OP MAANDAG
  van dinsdag t.e.m zondag van 10u tot 17u
  LAATSTE TICKETVERKOOP OM 16u


 • Gesloten op GESLOTEN OP 25 DECEMBER - 1 JANUARI
  Jaarlijkse sluitingsperiode van 09 januari tem 23 januari
 • Prijs groepen € 7,00 (volwassengroepen)
  € 4,00 (schoolgroepen)
  mits reservatie