• Last Post

Boek je overnachting

EVENEMENT

Passage Gent-Wevelgem + Kattekoers (25/03/2018 - 25/03/2018)

25 maart is koerszondag in onze stad! Er is ondermeer Kattekoers, de Grote Prijs André Noyelle maar vooral Gent-Wevelgem! We maken ons dus op voor de 80ste Gent-Wevelgem voor de categorie Elite Heren met contract, de 6de Gent-Wevelgem voor de catergorie Elite Dames met contract, de 77ste Kattekoers - categorie U23 - voor Belofte Heren, de 23ste Grote Prijs André Noyelle - categorie U19 - voor Juniores Heren en Initiatie Jeugdwielrennen.

Een wielerhoogdag dus in Ieper! Iets waar heel veel mensen al lang naar uitkijken. De wedstrijden in het hart van onze stad maken bijvoorbeeld dat de sporthallen en het zwembad moeilijk bereikbaar zullen zijn in dat weekend; er wordt aan de sportclubs gevraagd om te parkeren op de grote parking van de firma Picanol langs de Steverlyncklaan. Je kan die parkings bereiken via de Zuiderring. Hou er ook rekenig mee dat de Meenseweg op bepaalde uren zal afgesloten worden voor het verkeer omdat de koersen er passeren. Deze parking van Picanol bevindt zich op wandelafstand van het sportcentrum en kan via het wandelpad langs de voetbalvelden bereikt worden.

De parkings aan het voetbalstadion, de sporthallen, de Fenix en de randparking langs de Leopold III laan zijn voorbehouden voor alle wielerwedstrijden in het kader van Gent - Wevelgem. De Picannollaan zal dus enkel toegankelijk zijn voor voertuigen van Gent-Wevelgem.

Sommige straten worden afgesloten voor àlle verkeer. Er zal bijvoorbeeld tussen 4 en 19u een totaal verkeersverbod gelden in de Rijselstraat (vanaf het kruispunt met de Merghelynckstraat tot aan het kruispunt met de Grote Markt), in de Neermarkt, op de Grote Markt, in de Menenstaat en de Diksmuidestraat (vanaf het kruispunt met de Surmont de Volsberghestraat tot aan het kruispunt met de Grote Markt). Het stuk Rijselstraat van de rotonde met de Zuiderring tot aan de Merghelynckstraat, zal volledig afgesloten zijn voor alle verkeer tussen 8 en 18u. Alleen bewoners en de organisatie van de wielerwedstrijden kunnen door. Deze bewoners moeten wel éénrichtingsverkeer volgen, stadinwaarts.

Tussen 7 en 16u geldt er ook een totaal verkeersverbod in de Picanollaan, Leopold III-laan en Hoornwerk. Er zal ook éénrichtingsverkeer worden toegepast in de Janseniusstraat tussen 4 en 19u, dit tussen de kruispunten met de Delaerestraat en de Diksmuidestraat, waarbij het verkeer enkel in de richting van de Delaerestraat is toegestaan. Er zal ook tussen 8 en 18u éénrichtingsverkeer worden toegepast in de Frenchlaan, waarbij het verkeer tijdelijk enkel richting kruispunt Bascule mag rijden.

Daarenboven zal een groot deel van de binnenstad afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Alleen plaatselijk verkeer mag erdoor. Het gaat om gedeeltes van de D'Hondtstraat, de Sint-Jacobsstraat, de Bollingstraat, de Burchtstraat, de Korte Torhoutstraat, de Boterstraat, de Diksmuidestraat, de Gildenstraat, de Kloosterpoort, de Janseniusstraat en de Elverdingestraat. Dit zal ter plaatse worden aangegeven met verbodsborden met uitzondering voor plaatselijk verkeer. Hou zeker ook rekening met een parkeerverbod in een pak straten, die voor een langere periode zullen gelden. Het gaat onder andere om parkeerverbod in gedeeltes van de Bollingstraat, Merghelynckstraat, Grote Markt, Sint-Maartensplein,... Om de wielerwedstrijden vlot en veilig te kunnen laten verlopen wordt gevraagd om het parkeerverbod te respecteren.

 

Ypres in Belgium
Datum:   25 maart 2018 - 25 maart 2018
Ypres in Belgium
Tijdstip:   12:00 - 16:00
Ypres in Belgium
Locatie:
Ypres in Belgium
Type: Evenementen EN
Ypres in Belgium
Contact:
Ypres in Belgium
 
Ypres in Belgium
  www.gent-wevelgem.be
Ypres in Belgium

< Terug naar evenementen