• Last Post

Boek je overnachting

Programma Ieper op Reis - 20/05/2017

In september maakte het stadsbestuur de bestemming en de datum voor de vijfde editie van Ieper op Reis bekend. Zaterdag 20 mei 2017 wordt Oostende, dé stad aan Zee, overspoeld door 1.200 Ieperlingen. Het programma biedt voor elk wat wils maar met net dat ietsje meer voor onze jonge stadsgenoten.

Vanaf 21 november starten de inschrijvingen voor Ieper op Reis via de dienst toerisme. Het programma is zo samengesteld om voor elke Ieperling wel iets interessants te bieden. De formule van het heen- en terugreizen blijft dezelfde. Een gecharterde trein zorgt voor het vervoer. Tijdens de rit heen trakteert het stadsbestuur op een heerlijk ontbijt en leuke animatie. Eenmaal in Oostende wachten er tal van leuke activiteiten. Er is speciaal aandacht besteed om deze editie extra aantrekkelijk te maken voor gezinnen met kinderen. Er worden vier kindvriendelijke activiteiten aangeboden in samenwerking met de jeugdorganisatie Horizon Educatief. Kinderen kunnen zich met hun mama en papa wagen aan een wandeling rond de mythische en symbolisch figuren Leopold I en II (Koninklijke Speurentocht) of aan een stoer zee- en strandspel met Woeste Willem. Ook kun je je handen uit de mouwen steken en krabben vangen of je laten onderdompelen in de creatieve wereld van de Oostende grootmeesters Ensor en Spilliaert in het Muzee.

Wie een frisse neus wil ophalen op zee, kan inschepen in de Franlis III. Deze boot neemt je mee op de Noordzee voor een tocht van 1 uur waarbij je Oostende en de Belgische kust eens vanuit een ander standpunt bekijkt.

Ook kan je de stad ontdekken met één van de ervaren stadsgidsen van de gilde van de Lange Nelle. Oostende is vooral een stad met een visserskarakter. Een wandeling doorheen het visserskwartier is dan ook op en top ‘Ostènds'. Ook kun je met een gids op verkenning langs de vele opmerkelijke bouwwerken die Oostende rijk is. Leopold II liet er immers tal van grandeur na die op vandaag nog echte erfgoedpareltjes zijn.

Je kunt kiezen voor één van bovenstaande activiteiten maar daarbovenop krijgt iedereen op vertoon van de ‘Ieper op Reis' badge ook gratis volgende bezoeken aangeboden: Muzee, Domein Raversijde, Fort Napoleon, Noordzee Aquarium of wandeling langs het kunstenparcours The Crystal Ship. Iedereen krijgt ook nog een ticket voor een ritje met de kusttram in zone Oostende.

Hier kun je het volledige programma bekijken.

Prijs voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar bedraagt 10 EUR per persoon, kinderen t.e.m. 12 jaar betalen 5 EUR per kind. Gezinsticket bedraagt 30 EUR (twee ouders en meer dan twee kinderen op hetzelfde adres gedomicilieerd.) Enkel inwoners van Ieper kunnen meereizen, adres van domicilie wordt gevraagd.

Inschrijven is mogelijk vanaf maandag 21 november 9u aan de balie van de dienst voor toerisme. Het inschrijvingsformulier kun je hier downloaden.