Boek je overnachting

Ieper zien

Kleur en Elegantie

 
 
 
 

 
Van 18 juni tot 4 september 2016 loopt de tentoonstelling Kleur & Elegantie in de pas gerenoveerde stijlkamers van het Museum Merghelynck in Ieper. Topcouturier Edouard Vermeulen, hofleverancier van diverse koningshuizen en Ieperling van geboorte, gunt de bezoekers een blik achter de schermen van zijn internationaal vermaarde modehuis NATAN.
Van inspiratie tot presentatie!

Edouard Vermeulen, geboren te Ieper, staat sinds 1983 aan het hoofd van Natan. Hij vond het huis van Paul Natan, anno 1930, heruit. Edouard Vermeulen is gekend als couturier van het Belgische, Nederlandse en Luxemburgse koningshuis. Hij draagt de titel hofleverancier sinds 2003. Daarnaast bouwde hij naast het couture huis, sinds de jaren 90, de Natan ready-to-wear lijnen uit met honderdvijftig verkooppunten wereldwijd.

Het Museum Merghelynck, een verborgen parel, werd oorspronkelijk gebouwd in 1774. Hier opende Arthur Merghelynck, in 1894 zijn privémuseum gewijd aan de verfijnde levensstijl van de adel in de 18de eeuw. In 1915, tijdens WOI, werd het gebouw volledig vernield. Pas in 1956 was de reconstructie een feit. 60 jaar later onderging het museum een grondige renovatie. Voor de heropening in 2017 wordt het museum het decor van de tentoonstelling Kleur & Elegantie.


 Openingsuren tentoonstelling:
 • zaterdag 18 juni t.e.m. zondag 4 september 2016.
 • van dinsdag t.e.m. zondag (maandag gesloten) van 10.00  tot 12.30 u. en van 14.00 tot 18.00 u.
 
Locatie en ticketverkoop: Museum Merghelynck, Merghelynckstraat 2 - 8900 Ieper (op 250 m van de Grote Markt) 
 
  Tarieven tentoonstelling:
 • Volwassenen (18+) 7 EUR
 • jongeren (12-17 j.) 3 EUR
 • kinderen (-12 j.) gratis
 • Groepen (vanaf 15 pers.) 5 EUR
   
  Groepen:
  Suggestie voor een dag of halve dagprogramma.
 
 
 
   
 
Exclusief inspirIEPERarrangement: 
Verblijf in één van de deelnemende Ieperse hotels of gastenkamers, bezoek Kleur & Elegantie, en word bedolven onder     tal van voordelen voor een verdere ontdekking van Ieper. En krijg bovendien een leuk souvenir mee naar huis! Je kunt rechtstreeks reserveren bij één van de deelnemende logies.

 

  Keuze uit de volgende hotels of gastenkamers:

inspirIEPERarrangement