• Last Post

Boek je overnachting

Ieper Ontdekken

Ieperse Specialiteiten

Iepers Tapjesvlees
Tapjesvlees is gepekeld kalfs- of varkensvlees dat gelardeerd wordt. Larderen is het vlees met spek doorboren. Deze stukjes spek in het vlees zijn de ‘tapjes'. Het vlees wordt nadien gebraiseerd. Dit is langzaam stoven op een bedje van fijne groenten.

Senateurtaart
De senateurtaart is een oude streekspecialiteit uit de jaren '50. De herkomst van de naam is onbekend. Ze wordt gemaakt met bladerdeeg, biscuit, roomboter, abrikozenconfituur en geroosterde geschaafde amandelen.

Ieperse Beschuit
De Ieperse beschuit wordt gemaakt van een speciaal beschuitdeeg. Elk sneetje wordt bovenaan bestrooid met cassonadesuiker en gaat vervolgens terug de oven in. De suiker wordt daardoor lichtjes ingebakken.

Kattenklauw
Ieper is ook gekend als de kattenstad door de traditie van de driejaarlijkse kattenstoet en vroeger het kattenwerpen. De kattenklauw vindt hierin zijn oorsprong.
Dit is een koffiekoek uit gerezen bladerdeeg in de vorm van een klauw. Deze is gevuld met banketbakkersroom, kandijsuiker, kleine stukjes appel en rozijnen.

Cockerulle Cake
Deze cake is ideaal voor bij English tea. Als extra smaakmakers worden amandelen en gekonfijt fruit toegevoegd.

Terrine van Hondshaai
Hondshaai is beter bekend als zeepaling. Om de resten van vis te bewaren werd een terrine gemaakt in kruidengelei met spinazie en basilicum.

Ieperse katjes
Een echte lekkernij voor liefhebbers van Belgische chocolade. Naar analogie van de Antwerpse Handjes zijn er de Ieperse katjes verwijzend naar het symbool van Ieper als Kattenstad. Gevuld met verschillende smaken.