• Last Post

Boek je overnachting

Ieper Ontdekken

Tournée Locale - Bierbeleving in de Westhoek

 

 

 

 

Ook Ieper laat zich proeven

Tournée Locale verwijst naar het televisieprogramma van enkele jaren geleden waarbij Jean Blaute en Ray Cookes met een nostalgisch VW minibusje op ontdekking gingen naar de meest smakelijke Belgische bieren. De Westhoek was daarbij één van hun favoriete regio's . De Westhoek ligt immers bezaaid met brouwerijen die met trots de streekhop als belangrijkste ingrediënt verwerken. De Westhoekstreekbieren zijn ondertussen wereldvermaard. Redenen genoeg om het bier van hier eens extra in de kijker te zetten.

Tournée Locale is een project van Westtoer waarbij Bierbeleving in de Westhoek centraal wordt gesteld. www.tourneelocale.be 

Westtoer zet samen met de lokale diensten voor toerisme van de westhoek hun schouders onder dit ‘smakelijke' project. Kapstok is de tentoonstelling in het Poperingse Hopmuseum onder dezelfde naam en de brochure met vierfietsroutes langs Westhoekbrouwerijen. Daarnaast kregen bijna alle actieve brouwerijen in de Westhoek een infobord in de vorm van een bierfles met een inleiding over Westhoekbieren en een voorstelling over het bier dat daar wordt gebrouwen.

Er wordt in september en oktober ook een reeks lekkere evenementen opgezet waarbij streekbieren de hoofdrol spelen.

Tournée Locale evenementen in Ieper:

  

Tentoonstelling ‘Ieper van 't vat' - Stadsarchief Ieper

Het Stadsarchief Ieper brengt de unieke biergeschiedenis van Ieper en omstreken tot leven. De tentoonstelling zet voornamelijk de periode tussen 1850 en 1980 in de kijker. Aan de hand van archiefdocumenten en -objecten, zoals oude foto's, bierviltjes, brouwersrekeningen of reclameaffiches, verken je het rijke verleden van de lokale brouwerijen en de biercultuur.

Wanneer? 28 oktober tot 31 december

Waar? Bibliotheek Ieper