• shopping
  • terrasjes

Boek je overnachting

Ieper Ontdekken

Shopping

Een belangrijke troef van Ieper - naast het prachtige historische centrum - is de sterke concentratie van het winkelgebied met alle winkelstraten rond de Grote Markt. De Diksmuidestraat, Menenstraat, Rijselstraat, Tempelstraat, Stationsstraat, Boomgaardstraat en Vandenpeereboomplein vormen het hart van dit winkelgebied.

Ieper biedt een gevarieerd aanbod aan handelszaken. Er is een gezonde mix van ketenwinkels, lokale zelfstandigen en speciaalzaken met elk hun eigen karakter die perfect in Ieper passen.

Op zaterdagvoormiddag is er wekelijks markt op de Grote Markt. Soms, bij een evenement op de Grote Markt, wijkt de markt uit naar de Esplanade. De markt biedt verse groenten, fruit, vis, zuivel, bloemen,... Er heerst er telkens een gezellige sfeer onder de vele marktkramers en bezoekers. 

De stad Ieper organiseert samen met de handelaars jaarlijks verschillende initiatieven waar shopping en genieten centraal staan. 

Zo zijn er traditioneel twee weekends, derde weekend juni 'Dolle Dagen' en tweede weekend september 'Tooghedagen', waarbij het centrum verkeersvrij wordt gemaakt en de handelaars letterlijk naar buiten komen met aantrekkelijke koopjes of hun nieuwste collecties. 

In de eindejaarsperiode kunnen de kerstshoppers hun harte ophalen aan rijkelijk versierde kerstetalages, aan de chalets op de kerstmarkt of al schaatsend op de ijspiste. Ieper baadt dan volledig in een wonderlijk kerstsfeertje.

Voor, tijdens of na het vele winkelen in Ieper kun je verpozen en terug op krachten komen in één van de gezellige cafés of lekkere restaurants

Meer info over shopping in Ieper op www.shop-in-ieper.be