• Last Post

Boek je overnachting

Tips voor Trips

Wandelingen voor groepen met een mentale beperking

Even snoepen van Ieper is een wandeling onder begeleiding van een ervaren gids met oog voor de leuke beziens- en wetenswaardigheden van Ieper, op een eenvoudige manier gebracht. Een ijsje onderweg zal de lekkerbekken heus bekoren en op het einde is er nog een afsluitende drink in De Spiegel.

Prijs: € 5/pp voor de proevertjes

Gids: € 70 voor de gids (max. 15 personen per gids) 

Ieper Soldaat Maken is een wandeling over de Ieperse vestingen van aan de Kazematten tot aan de Rijselpoort en via het Zaalhof terug naar de Grote Markt. 

Gids: € 70 voor de gids (max. 15 personen per gids) 

Duur: 2 uur

Beide wandelingen zijn specifiek voor groepen voor personen met een mentale beperking. Deze kunt u tot twee weken vooraf reserveren bij de dienst toerisme van Ieper - Grote Markt 34 - 8900 Ieper - T 057 239 220 - toerisme@ieper.be

Provinciaal Domein De Palingbeek

Speurtocht met kompas en rugzak met doe-opdrachten in een prachtig stukje natuur. Een wandeling voor echte speurneuzen.

Gids: € 60 voor de gids (1 gids per 6 personen, gratis zonder gids) -

Duur: 2,5 uur

Milieuboerderij: je wordt ingeschakeld als echte medewerker op de milieuboerderij. Je verzorgt de dieren en de ecologische tuin.

Prijs: € 45 voor de groep

Duur: 2,5 uur

De speurtocht is niet geschikt voor personen met een motorische beperking. De milieuboerderij kan zowel voor personen met een motorische, visuele, auditieve als mentale beperking. Deze twee activiteiten kunt u reserveren bij bezoekerscentrum De Palingbeek - Vaartstraat 7 - 8902 Zillebeke - T 057 230 840 - bc.palingbeek@west-vlaanderen.be